Gjør det lille ekstra ut av hagen med veranda – skap en koselig uteplass og oppholdsrom på ett og samme sted. Dinterrasse bygger verandaen for deg.

Dersom du føler du mangler et sted å nyte solskinnssdagene i hagen, kan veranda være løsningen for deg. Der kan du skape en koselig uteplass med alt fra rottingsofa til utekjøkken.

Uansett om du har en veranda fra før, eller skal bygge en ny, er det viktig å sørge for at den er bygd på riktig måte. Nå er ikke nødvendigvis veranda det vanskeligste å bygge selv. Det er likevel viktig å sørge for at den bygges på en slik måte at den er innenfor krav, og ikke minst er trygg å bruke. 

Avretting av verandaer. 

Vår bedrift spesialiserer seg også på avretting av verandaer og terrasser, retting av skjeve stolper samt utskifting av skadede og råtne stolper og konstruksjoner. Vi jevner ut overflatene, retter opp skjeve stolper og sørger for en stabil og trygg struktur. Ved hjelp av utstyr og teknikker sikrer vi at verandaer og terrasser er i riktig posisjon og forhindrer videre strukturelle problemer.

Hvis du har problemer med råtten eller skjeve stolpe, er du velkommen til å kontakte oss! Trenger du en utjevning av terrassen? Vi kan fikse det raskt og trygt.

Råtne eller skjeve stolper? Ring oss, vi har erfering med det.

Hva er en veranda? 

Veranda kan beskrives som en “åpen eller overbygd oppholdsplass som tilbygg til hus”.

Det er ikke uvanlig å forveksle ordet med balkong eller terrasse, men de tre er altså ikke samme konstruksjon.

En veranda er en konstruksjon i tilknytning til huset. Den er bygd opp fra bakken, og det er vanlig med tilkomst fra innsiden av huset – med en verandadør. Verandaen kan være åpen, med eller uten tak. Det er også mulig å ha en lukket veranda, som for eksempel en glassveranda.

En veranda er en planert avsats foran en bygning, gjerne med trapp ned til bakkenivå. Du får også takterrasser som rett og slett er et oppholdssted på flatt tak. En balkong ligner veldig på en veranda, men denne er ikke understøttet slik en veranda er. Balkongen er en utstikkende konstruksjon, som er uten stolper.

Hvorfor bør du ha en veranda?

Det er flere gode grunner til å ha en veranda. For det første blir verandaen en del av huset. Noe som gjør at du på en måte får et ekstra rom. Dette ekstra rommet blir både en forlengelse av huset, samtidig som det blir et eget oppholdssted i uteområdet. 

Dersom verandaen er åpen er den det perfekte stedet å tilbringe sommerdagene. Uansett om du har hage eller ikke er verandaen et ypperlig sted å ha utemøblene, grillen og solsenga på. 

Dersom du har tak over verandaen, eller har en glassveranda kan det også benyttes uansett årstid – noe som er veldig praktisk med tanke på varierende været vi har her til lands. Hvor koselig er det ikke å sitte under taket på verandaen og høre på regnet? 

Noen ting å tenke på før du bygger uteplassen

Det er mange ting å ta i betraktning når du skal bygge ny uteplass. Nedenfor går vi gjennom noe av det mest sentrale du bør vurdere før du setter igang. 

Skal du bygge terrasse, balkong eller veranda?

Først og fremst må du finne ut om du skal bygge terrasse, balkong, veranda eller noe annet. Er du ute etter en avsats som kan stå fritt eller skal du ha noe i tilknytning til huset? Bli klar over egne behov og ønsker og bruk dette til videre planlegging. 

Undersøk hvilke regler som gjelder i din kommune

Sørg for å undersøke hvilke regler som gjelder for å bygge på egen eiendom der du bor. Kontakt kommunen du bor i for å finne ut dette. På Direktoratet for byggkvalitet sine sider kan du lese mer om hvilke regler som gjelder for bygging av verandaer, blant annet i forhold til hva som er søknadspliktig og ikke. Likevel kan det være egne kommunale bestemmelser som sier noe annet. Det er derfor viktig at du undersøker dette før du setter igang. 

Veranda med blomster
Trap til veranda. Lørenskog

Hvilke materialer skal du velge?

Når du har funnet ut hva du skal bygge, og har sørget for at du har tillatelse til å bygge, må du velge hvilke materialer du skal bruke. Det finnes mange typer bjelker, terrassebord og skruer å velge mellom. 

Det er derfor viktig å velge materialer som er tilpasset klimaet du bor i. Du må også tenke på hvilket utseende du vil ha på verandaen. Derfor må du finne ut hvilken dimensjon du skal ha på bjelkene og terrassebordene slik at du får det utseendet du ønsker. 

En annen vurdering du må ta er hvorvidt materialene skal være forbehandlet eller ikke. Du får for eksempel tak i treverk som er impregnert og klar til utebruk. Velger du derimot noe som er ubehandlet må du sørge for at du vet hvordan du skal behandle og vedlikeholde treverket. 

Det finnes flere typer skruer, og det er viktig at du velger skruer som er tilpasset det de skal brukes til. Det er viktig at du velger skruer som tåler vær og vind, her er rustfrie eller syrefaste skruer gode alternativ. Sørg også for at du skaffer skruer som er lange nok, slik at terrassebordene faktisk skrus fast i bjelkene. 

Dinterrasse bygger verandaen for deg

Dersom du skal bygge en terasse, platting, veranda, balkong eller gjerde, kan vi i Dinterrasse hjelpe deg også. Vi har flere års erfaring med trekonstruksjon og sørger for at du får den uteplassen du ønsker. 

Vi hjelper deg i hele prosessen 

Med vår erfaring hjelper vi deg i hele byggeprosessen. Dersom du skal bygge en helt ny veranda kan vi bistå med både prosjekteringen og byggingen av verandaen. Om du allerede har en veranda kan vi hjelpe deg med renovering av denne, slik at den blir i tipp topp stand.

Vi kommer gjerne på gratis befaring hos deg, slik at vi kan undersøke eiendommens potensiale. På en befaring undersøker vi blant annet hvordan bakken og terreng vil påvirke konstruksjonen og samtidig legge til rette for at du får det resultatet du ønsker.

Kontakt oss

Trenger du bistand med byggingen av veranda eller andre konstruksjoner? Kan du kontakte oss på e-post: kontakt@dinterrasse.no eller telefon: 96817903. 

Ved å bestille en gratis befaring, kan vi gi deg mer informasjon om pris på oppdraget og lignende. Vi hjelper deg gjerne!

Veranda på leckablocker
Bygge veranda på lecabloker. Asker