Ønsker du å få mer ut av ditt uteareale og nyte solen rett utenfor døren? Vi bygger plattingen for deg. Alt du trenger å tenke på er hyggen. Kontakt Dinterrasse i dag. 

Vi tilbyr gratis befaring av ditt uteområde! La oss finne løsningene for din nye platting.

Gjør deg klar for utesesongen

For mange huseiere er den store drømmen å kunne sitte ute en sen sommerkveld, få mer tid sammen og ha anledning til å invitere på middag i hagen. Likevel kan det å skulle bygge en platting virke som en veldig omstendelig jobb. 

Ikke la sesongen gå med til å kjøpe materialer, måling, kapping og slit. La oss gjøre jobben for deg og len deg tilbake. 

Dine ønsker – vårt oppdrag 

En platting eller terrasse må tilpasses det arealet man har til rådighet – og selvsagt hvilke ønsker man har for design, fargevalg og utforming. Selv om det kan høres ensformig ut, finnes det utallige løsninger for både materialer og konstruksjon for å kunne skape noe helt eget. 

Det finnes en rekke alternativer med tanke på treverkets behandling, og dermed utseende og bestandighet. Vi veileder deg hele veien til en sterk og varig platting.

Behandling av treplanker til utendørs platting

La oss ta oss av hele prosjektet

Vi har lang erfaring med å legge platting og utarbeide terrasser med en rekke forskjellige tilpasninger. For at du skal få et best mulig resultat og en plasseffektiv platting, tar vi oss av måling, justering og planarbeidet for hele området. 

Se våre tidligere prosjekter

Ta gjerne en titt bildene våre her på nettsiden for inspirasjon og for å se våre tidligere prosjekter. Våre kunder sitter alltid igjen med et uteareal som trenger minimalt med vedlikehold og som vil bestå i mange år fremover. 

Vi gleder oss til å realisere din drøm om platting og terrasse. 

Varig resultat med godt grunnarbeid

Et godt resultat handler om mer enn å bare smelle sammen et byggverk og tro at plattingen vil stå støtt i lang tid. Med et godt grunnarbeid sikrer du deg mot stadig vedlikehold – og særlig kjedelig er det å måtte bygge ny platting etter bare noen få år. 

Med god planlegging, arealutforming, gravearbeid og et grundig rammeverk, sikrer du deg å kunne nyte terrasselivet i lang tid fremover – sesong etter sesong. 

Utemøbler utenfor ingnangsparti med bortdekking og planter

Stødig konstruksjon

Under arbeidet sørger vi for god drenering for regnvann, som gjør at plattingen står støtt i vær og vind. I forarbeidet fjerner vi jord som byr på en invasjon av ugress under terrassebordene. Videre dekkes bakken med markplater og fiberduk. 

Fundament og stolper som holder plattingen/terrassen på plass settes godt ned i bakken. 

Montering og behandling 

Selvsagt skal det se pent ut også! La oss ta oss av målingene av terrassebord og treverk, montering og kapping for en vakker og stilsikker finish. 

Vi har også anledning til å beise eller etterbehandle materialer med styrkende produkter. Dinterrasse rådgir om hvordan du selv kan holde liv i treverket og ta vare på konstruksjonen i lang tid fremover. 

Krav til utforming og byggeprosessen

Selv om man gjerne skulle ønske at det var det, er det ikke fritt frem å bygge platting eller terrasse på egen tomt. Det er kommunen som bestemmer hvor mye av tomtearealet som kan bebygges og hvordan dette kan gjøres. 

Klikk her for å lese mer om disse bestemmelsene for terrasse og platting

Et godt tips er å i forkant sette seg litt inn i gjeldende regler, slik at du vet hva du kan forvente – og om du eventuelt må sende en søknad om å bygge platting/terrasse. Vi kjenner godt til reguleringene og sørger for at din nye platting er innenfor kravene. 

Kutting av planker til utendørs treplatting

Høyde 

En platting eller veranda kan ikke heves mer enn reguleringene tilsier uten søknad. Dette kan være aktuelt å tenke på om du trenger en platting i ulendt terreng, hvor visse deler må støttes opp for å holde plattingens terrassebord i vater. Frykt ikke; vi kan dekke til med spiler eller tre/andre materialer etter ditt ønske rundt konstruksjonen for et helhetlig uttrykk. 

Høyde er også viktig å tenke på om døren er noe over bakkenivå. 

Størrelse 

Terrassen eller plattingen skal henge sammen med boligen og kan ikke strekke seg lenger enn fire meter fra husveggen. Det er også varierende i ulike kommuner og på enkelte eiendommer hvor stor del av området det er lov å bygge på. 

Dersom du usikker, ta kontakt med kommunen du bor i. 

Avstand 

For å ikke sjenere naboen må plattingen eller terrassen være minst én meter fra naboens eiendomsgrense. Dette gjelder for alt fra hytter til fritidsboliger og andre hus. 

Tilpasninger til platting/terrasse 

Selv om det kan være riktig så fint med en helt åpen løsning, kan man i stor grad tilpasse plattingen og terrassen etter ønsker og tomtens behov. Alle hus og hager er forskjellige – og vi er eksperter på å finne de gode løsningene. Vi brenner for å finne de løsningene som gjør deg fornøyd med ditt uteareal. 

Trapper, levegg og rekkverk

Kanskje har du behov for en mer omstendelig trappekonstruksjon, eller ønsker deg en levegg for å hindre innsyn eller vind? Med et gjerde eller rekkverk vil uteplassen blir en mer integrert del av huset og eiendommen. 

Dette kan i visse tilfeller kreve en søknad, så rådfør deg med kommunen din. 

Flettet trestol i skyggen på platting

Dekor og andre fasiliteter

Ved spesialløsninger for det lille ekstra er vi din helhetlige samarbeidspartner. Vi elsker alt som har med treverk å gjøre og har vært borti det meste.

Tak og paviljong 

Et overhengende tak kan være aktuelt om uteplassen er spesielt værutsatt – eller om du vil kunne sitte ute når som helst. Vi har anledning til å bygge blant annet tak over uteplassen, eller et større uthus om dere ønsker å kunne sitte ute året rundt. En vinterhage er for eksempel flott på en terrasse.

Jacuzzi og basseng

Vi kan for eksempel hjelpe til med tilpasninger om dere skal ha jacuzzi utendørs og trenger en trapp rundt, eller ønsker å integrere den i selve konstruksjonen. Har dere derimot et helt basseng kan vi selvsagt bygge terrassebord på bakken rundt. 

Møblement og pynt

Vi bygger også integrerte og separate blomsterkasser, benker og møblement, oppbevaring og en rekke andre konstruksjoner. Særlig hyggelig blir det om man også integrerer lys i treverket – enten det er fra bakken eller i trappesatsen. 

Utekjøkken

Med et utekjøkken vil du virkelig imponere gjestene! Hva med å integrere grill, pizzaovn, arbeidsbenk og en vask ved terrassen? Her er det bare fantasien som setter grenser.

Dinterrasse tegner, planlegger og veileder deg gjennom hele byggeprosessen. Vi gjør alt vi kan for å etterfølge dine ønsker for utearealet – og gleder oss til å komme i gang! 

Utstyr og hørselsvern til bytting av platting

Større arbeider  

Dinterrasse gjør langt mer enn å bare legge platting og å bygge terrasser. Ser du dermed etter en større overhaling av uteområdet, en liten balkong, andre trekonstruksjoner – eller til og med ny garasje? Vårt team står klart til å bygge og skape. 

Kom i kontakt med oss i dag for en helt gratis befaring av ditt uteområde. Kanskje finner vi også smarte løsninger du ikke engang hadde tenkt på. 

Noe for ungene?

Det er ikke bare de voksne som skal kunne hygge seg ute i hagen. Vi har erfaring med implementering og montering av lekeapparater, sklier, husker og andre konstruksjoner. Om dere er ute etter noe helt spesielt kan vi fikse det meste. Ta gjerne en titt på våre tidligere arbeider. 

Begynn å glede deg til livet rett utenfor egen dør allerede i dag.